Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mingel på samrådsmöte
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Två samråd genomförda i augusti 2017

Den 24 och 29 augusti hade vi samråd med öppet hus i både Gävle (Silvanum) och Hedesunda (Folkets Hus). Två tillfällen med likadant upplägg och information.

Vi gick igenom de återstående korridorvalen 5, 7:1 och 7:2 med dess effekter och konsekvenser samt tidplanen för projektet. Och intresset var stort. Över 150 personer kom (fördelade på båda dagarna) och tog del av det kartmaterial och skisser som fanns utlagda på borden i lokalen.

Bland synpunkterna som hördes från besökarna var att alternativ 7:2 tillkommit så sent i projektet, att man ville ha 2+2 väg istället för 2+1 och att förslagen blir en barriär för både jakt och skogsbruk. Även vissa funderingar kring mitträcken kopplade till befintliga utfarter.

– Jag är jätteglad att intresset blev så stort för våra samråd. Vi träffade cirka 150 besökare och fick överlag ett positivt bemötande. Det finns förstås många frågor och funderingar som vi inte har svar på idag men också kloka aspekter på korridorerna som vi tar med oss i det fortsatta arbetet, konstaterar Trafikverkets projektledare Ragnhild Brändeskär.

Samrådstiden pågår fram till den 15 september 2017