Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Porträttfoto av Magnus Wedin, uppdragsgivare för E4 Kongberget-Gnarp.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Hallå där, uppdragsledare Magnus Wedin!

Hur ser uppdragsledarens roll ut och vilka tankar har han kring projektet E4 Kongberget-Gnarp? Vi ställde några frågor till Magnus Wedin.

Vilka är dina huvuduppgifter som uppdragsledare i projektet?

Min huvuduppgift är att leda och driva projekteringsuppdraget som innebär att vi ska ta fram ett beslutsunderlag för val av lokalisering. I nästa steg tar vi fram en vägplan för den vägkorridor som väljs. Jag samordnar det som vi kallar teknikområden, t.ex. arbetet med geoteknik, miljö, vägutformning och brokonstruktion.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är roligt att engagera sig i stora projekt som det här. Det finns en utmaning i komplexiteten, det är många intressen som ska vägas ihop. Jag tycker att det är roligt att jobba med helheten.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Jag brukar börja arbetsdagen med en kopp kaffe och så går jag igenom de mejl som kommit in. Sedan är det många möten, men också avstämningar via mejl eller telefon. Min roll är att styra informationsflödet inom projektet så att alla har den information de behöver för att jobba vidare. Jag reser inte så mycket utan sköter det mesta av arbetet från kontoret i Sundsvall. Förutom projektet E4 Kongberget-Gnarp så arbetar jag också med andra projekt och är enhetschef för Samhällsbyggnad på Ramböll i Sundsvall.

Vilka utmaningar ser du i projektet?

Att lösa passagen förbi Harmånger på bästa sätt är en utmaning. Det är olika intressen som ska vägas samman, men jag känner ingen oro för att vi inte ska finna lösningar!

Nu är det höst. Vad gör du helst när du är ledig?

Hösten är en trevlig tid. Jag är gärna i skogen med mina barn och plockar bär och svamp och när tillfälle ges så går jag gärna en golfrunda.