Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mård tittar fram i mossan
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi sammanställer alla inkomna yttranden

Mellan den 25 april–2 juni hade vi samrådshandlingen utställd för val av lokalisering och fick in ca 30 skriftliga yttranden.

De flesta från myndigheter som i flera fall avstod att ta ställning till alternativen. Nämnas kan att Region Gävleborg och Nordanstigs kommun förordade korridor A4B liksom ett antal fastighetsägare. Och Norr Hälsinge miljökontor konstaterar i sitt svar att A5 är det bästa alternativet för vattentäkten i Harmånger. Några yttranden handlade om önskemålet 2+2 väg istället för 2+1 och att Gävle-, Hudiksvalls-, Nordanstigs- och Sundsvalls- kommuner välkomnade ombyggnaden av sträckan.

För- och nackdelar med alternativen

Efter genomförda studier och samråd kan vi konstatera att samtliga alternativ har både för- och nackdelar och att valet av lokalisering är svårt. Vi räknar med att ha ett ställningstagande klart under oktober, då kommer även projekteringen att gå in i ett mer intensivt läge. Tills dess arbetar vi vidare med geotekniska undersökningar och miljöinventeringar norr om Harmånger.

Vi kommer inom kort att publicera en sammanfattning från samråden här på webben. 

Läs vårt senaste informationsbrev.

informationsbrev för september.

Foto: Trafikverkets bildarkiv