Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trädstammar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fortsatta geotekniska undersökningar

Under sommaren och hösten fortsätter våra undersökningar på sträckorna Bergsjövägen-Tennsätter och Harsjön-Harmånger.

Fältarbetena kommer att pågå till december 2018 och gamla E4 blir lokalväg och parallellvägnät. Praktiskt utförs undersökningarna med en borrvagn. För att borrbandvagnen ska ta sig fram där det är ungskog, behöver vi röja bort sly, smågran och småtall. Som sly räknas växlighet med stamdiameter mindre än 8 cm. Enstaka träd kan behöva tas ned i undantagsfall. I så fall underrättas markägaren och ersättning utbetalas. Det bryts ingen ny väg, enbart röjning utförs.

  • Markundersökningar v. 25
    Planen är att utföra markundersökningar från västra sidan om E4 i höjd med Jättendal, söderut från Bergsjövägen till Tennsätter. Markundersökningarna startar den 19 juni (vecka 25) och planeras pågå under sommaren och en bit in på hösten 2018. Läs mer här

  • Markundersökningar v. 31
    Den 1 augusti (vecka 31) startar vi markundersökningarna öster om E4, i höjd med Harsjön och Skålbovallen, öster om Vattrång och 1,3 km nordost. Därefter en etapp väster om E4, 1,3 km nordost om Vattrång, över åkern Klockarmyran väster om Sörigården och Bringsta, öster om gården Lugnet. Sträckan är totalt 7 km. Läs mer här

Hur påverkar det dig?

Arbetet genomförs vardagar mellan kl. 7-19 då personal från Trafikverket och Ramböll finns på plats. Vi arbetar för att eventuella störningar och olägenheter ska bli så små som möjligt. 

Frågor om ersättning eller vägplan?

Vid ersättningsfrågor eller frågor om vägplan är ni välkomna att höra av er till Trafikverkets markförhandlare och entreprenör Ramböll. Kontaktuppgifter finns under Kontakta oss.