Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Den 21 juni startar granskningen av förslaget till vägplan för projekt E4, Kongberget–Gnarp

Det betyder att du kan ta del av alla handlingar och lämna synpunkter på förslaget mellan den 21 juni - 10 september 2021.

Välkommen med dina synpunkter

Granskningshandlingen (förslaget till vägplan) finns som dokument att ta del av här på webben, se Dokument/aktuella handlingar eller som dokument i pärmar på Trafikverkets kontor, Redargatan 18 i Gävle, liksom hos Nordanstigs kommun, Södra vägen 14 i Bergsjö.

En översikt av materialet (planbeskrivningen) är också tillgängligt hos ICA Harmånger och ICA Gnarp. Berörda markägare har fått rekommenderade brev innan granskningen startade. Bra att veta är att även allmänhet, myndigheter, markägare och övriga intressenter kan lämna synpunkter på förslaget.

Granskningen pågår mellan den 21 juni - 10 september 2021.

Synpunkter lämnar du i synpunktsformulär senast den 10 september eller i brev till Trafikverket, Ärendemottagning Investering, Box 810, 781 28 Borlänge. Det går också bra att mejla investeringsprojekt@trafikverket.se. Ange ärendenummer TRV 2014/7022

Hur ser tidplanen ut efter granskningen?

Efter eventuella kvarstående behov av revideringar kommer vägplanen att skickas för fastställelseprövning, där projektets hantering prövas. Vi räknar med att vägplanen ska vara fastställd till sommaren 2023. Efter fastställelse och lagakraftvunnen plan tas ett förfrågningsunderlag fram för upphandling av entreprenör.