Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Gävle-Uppsala, rälsbyte

Trafikverket genomför ett rälsbyte på sträckan Gävle-Uppsala (Storvreta) för att höja standarden och undvika hastighetssänkningar på sträckan.

Rälsbytet på sträckan är nu avslutat och det som är kvar att göra till våren 2020 är rälsslipning och besiktning av anläggningen. 

Den befintliga rälsen har identifierade utmattningsskador och ett tillverkningsfel som kan medföra vertikalsprickor. Arbetet kommer att utföras under veckorna 32-42. Totalt är det ca 56 000 meter järnvägsspår som ska bytas, vilket motsvarar cirka 10 mil räls på två rälsskenor. Arbetet startar i Storvreta och fortsätter norrut mot Gävle, i höjd med Sörby Urfjäll. Rälsbitarna är i genomsnitt 420 meter långa och mycket tunga.

Det kommer att transporteras material på angränsande vägar dagtid och avfallscontainrar kommer att ställas upp kortare tid (ca 3 dygn) på olika platser i anslutning till järnvägen.