Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket förstärker järnvägen vid Forsby och Hille i Gävle under våren och sommaren 2020

Vi kommer att förstärka järnvägen, Ostkustbanan, till 25 tons axel last i anslutning till bostadsområdena Forsby och Hille. Det innebär att tunga transporter med material ska köra i områdena med ökad trafikmängd och buller som följd.

Vad ska vi göra och varför?

Järnvägen ska förstärkas med tryckbankar i Forsby och Hille för att tyngre godstransporter ska kunna trafikera Ostkustbanan (25 tons axel last). Arbetet är planerat till tre områden där vi behöver bygga både tillfälliga vägar och upplag, se karta nedan. För övrig trafik nyttjar vi kommunala vägar i området.

Hur påverkar det dig som bor i Forsby och Hille? 

Arbetet utförs dagtid, mellan klockan 7-18, under våren och sommaren 2020. Tunga transporter med material kommer att köra genom bostadsområdena Forsby och Hille med ökad trafikmängd och buller som följd. Den ökade trafiken kan ge upphov till vibrationer för intilliggande hus. Det kommer att följas upp med besiktningar och vibrationsmätningar.