Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rälsarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu är järnvägen invigd

Den 30 oktober invigdes järnvägen mellan Söderhamn-Kilafors med premiärtur för inbjudna gäster.

Så äntligen var den nya järnvägssträckan mellan Söderhamn-Kilafors klar. Den 30 oktober var det invigning och ett 35-tal inbjudna gäster (företag, tjänstemän, region- och länsråd) kom och visade sin uppskattning över att projektet var klart. Det regnade ordentligt under invigningscermonin på Segerstabron men det minskade inte den positiva upplevelsen. Dagen bjöd även på musik, information och lunch i Kilafors biografteater och avslutades därefter med gemensam tågtur.

- Den här järnvägssträckan är en viktig länk som vi planerat för länge och så plötsligt händer det, äntligen är vi klara, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Eriksson samtidigt som hon "invigningsklipper" bandet. Sträckan Söderhamn-Kilafors möter verkligen näringslivets behov för att säkerställa transporter för gods, med längre och tyngre tåg. Den befintliga järnvägen har nu fått ny funktion och bättre standard, fortsätter Lena.

Även Oliver Dogo, Handelskammaren Mittsveriges VD var nöjd.
- Den här regionen har fortfarande stora behov, trots de åtgärder som planeras med dubbelspår på Ostkustbanan, åtgärder längs Mittstråket och Norrbotniabanan. Vi behöver öka tempot. Jag hoppas att vi får träffas fler gånger, och lite oftare, för att inviga färdig infrastruktur, säger Oliver.

Järnvägen tas officiellt i trafik under december 2018.

Karta över Söderhamn.