Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Väg 637, Söderala, beläggningsåtgärder längs cykelstråk

Sommaren 2020 planerar vi för åtgärder längs väg 637 genom Söderala. Vägen får ny beläggning och avgränsningen för gång- och cykelstråket ändrar utformning.

Planerade åtgärder 2020

För att skapa en jämnare och stabilare väg i Söderala ska vi fräsa bort det översta lagret (toppen) på vägen och lägga ny asfalt. Vi kommer samtidigt att ändra utformningen mot gång- och cykelvägen som löper parallellt med vägen. Istället för kantsten i betong kommer vi att montera stolpar med reflex och måla en heldragen spärrlinje mellan stolparna. Åtgärden vinner även vägbredd. Vår målsättningen är att cykelstråket bibehålls och upplevs säkrare.

Arbetet är planerat till vecka 25-35 (för- och efterarbeten) med ett semesteruppehåll vecka 29-31. Arbetstiden är dagtid klockan 7-18. Vi ber om överseende med de störningar som arbetet orsakar.

Bakgrund

Utformningen av cykelstråket har visat sig bristfälligt på så vis att vinterväghållning och vattenavrinning fått problem. Bland annat har betongkantstenarna som separerar vägen från gång- och cykelstråket lossnat.

Information till närboende och berörda