Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägen genom Västergarn
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu börjar vi bygga den nya gång- och cykelvägen

Arbetet med den nya gång- och cykelvägen mellan Västergarn och Klintehamn startar nu i början av april. Det betyder att vi kommer att påverka trafiken och dig som bor nära.

På några sträckor är det trångt och där kommer vi att behöva stänga av ett körfält under vissa perioder. Vi kommer också att bullra en del och tyvärr störa dig som bor nära vägen. Vi arbetar så effektivt som möjligt för att bli klara så snart som möjligt. Vårt arbete kommer att pågå fram till sommaren 2020. 

Information till dig som bor nära

Vi vill vara så tydliga som möjligt med informationen till dig som bor nära vår arbetsplats eller som använder vägen dagligen. Återkom gärna därför till den här webbsidan där du hittar allt du behöver veta. Saknar du någon information så är du välkommen att höra av dig till vår projektledare eller vår kundtjänst. Vår kundtjänst har öppet dygnet runt. Aktuella kontaktuppgifter finns här i sidan.

Vid särskilda händelser, så som till exempel trafikförändringar, skickar vi informationsbrev till dig som bor nära.  

Snart kan du gå och cykla i en trygg miljö

Idag saknas en gång- och cykelväg mellan Västergarn och Klintehamn. Längs den sju kilometer långa sträckan rör sig många gångtrafikanter och cyklister dagligen. Antalet bilar har dessutom ökat den senaste tiden eftersom fler bostäder har byggts i området.

Nu bygger vi en gång- och cykelväg som är separerad från biltrafiken. Den nya vägen kommer att bidra till en bättre trafiksituation med ökad säkerhet för dig som går och cyklar.

När vi är klara:

  • Kan du cykla hela vägen från Klintehamn till Visby
  • Blir det tryggare och enklare för både barn och vuxna att gå och cykla 
  • Blir det lättare för dig att välja ett miljövänligt alternativ