Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi bygger Trafikplats Slussporten

Trafikverket har beslutat att bygga en ny trafikplats norr om Göta Kanal. Den kommer att ersätta den nuvarande trafikplatsen Klevbrinken och korsningen vid Korsbrinken.

I samband med akveduktutredningen har vi också planerat en trafikplats, Det första alternativet vi tittade på var vid nuvarande trafikplats Klevbrinken. Det alternativet visade sig bli för dyrt och vi gick istället vidare med att undersöka ett nytt läge, lite längre norrut. Alternativet, som går under namnet Trafikplats Slussporten, innebär att nuvarande trafikplats Klevbrinken rivs och att korsningen vid Korsbrinken stängs.

Vi har studerat tre alternativ: Ett där väg 843 passerar i en port under E22 och två alternativ där väg 843 (Tåbyvägen) går på en bro över E22. Skillnaden mellan de två bro-alternativen är framför allt längden på bron. Det alternativ vi valt att gå vidare med innebär en bro över E22, med på- och avfartsramper i vardera riktningen. Vi väntar in resultat av ytterligare utredningar innan vi tar beslut om detaljutformningen.