Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi undersöker marken i Göta kanal i Söderköping

Under två veckor undersöker vi markförhållandena i och under Göta kanal intill den öppningsbara bron i Söderköping. Det är en del av vårt förarbete kopplat till tråget och akvedukten som planeras inom E22-projektet Förbifart Söderköping.

En flotte kommer kunna ses på kanalen i anslutning till den öppningsbara bron de kommande veckorna. På flotten står det en borrvagn. Med hjälp av borrvagnen gör vi provtagningar av marken i och under Göta kanal.

Proverna ger oss information om de olika jordlager som finns, nivån på berget samt permeabilitet. Permeabiliteten anger hur genomträngligt ett material är för vatten. Vi borrar på och intill platsen där det är tänkt att vi ska bygga tråget och akvedukten som ingår i förbifartsprojektet.

– Informationen kommer att hjälpa oss i vårt framtida arbete när vi mer i detalj ser över vilka möjligheter och risker det finns med passagen av Göta kanal, säger projektledare Andreas Eklund på Trafikverket.

2020-11-17_flotte-pa-gota-kanal-foto2_750x400px.jpg

Bildtext: Foto på flotten med borrvagnen i Göta kanal, intill den öppningsbara bron i Söderköping. Fotograf: Patrik Andersson, Afry.