Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto över Söderköping.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Öppningen av nya E22 förbi Söderköping planeras till 2028

Tidplanen för E22 Förbifart Söderköping är ändrad. Trafikverket planerar att öppna förbifarten sommaren 2028 istället för 2027. Vägplanen är färdig för fastställelseprövning, men först behöver frågan med den fridlysta hasselsnoken vara löst.

– Vi har kommit långt med vår vägplan. Det vi är beroende av nu är hanteringen av hasselsnoken, vilket påverkar tidplanen för när vi kan öppna förbifart Söderköping för trafik. Nu beräknar vi att kunna öppna den nya vägen sommaren 2028 istället för 2027, konstaterar projektledare Andreas Eklund.

Vägplanen är färdig för fastställelseprövning sedan slutet av 2020. Nästa steg i processen är att Länsstyrelsen godkänner vägplanen, vilket förutsätter att hanteringen av hasselsnoken fått en lösning. Under tiden fortsätter arbetet med att projektera förbifarten. Byggstart beräknas fortfarande ske 2024.

Den starkt fredade, fridlysta, ormen hittades i området intill den tänkta trafikplats Slussporten i Söderköping i samband med framtagande av kommunens detaljplan.