Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mötefri landsväg.

Väg 34, Ervasteby–Borensberg, ny väg

Trafikverket bygger en ny väg mellan Ervasteby och Borensberg i Motala kommun.

Väg 34 är en viktig förbindelse mellan Motala och Linköping, särskilt för dem som pendlar till arbetet. Vi bygger om vägen i ny sträckning med 2+1-körfält som separeras av ett mitträcke. Väg 1098, som går mellan den befintliga vägen och den nya sträckningen, ombildas till enskild väg.
Karta över var den nya väg 34 kommer att gå
Karta över nysträckningen. Den röda linjen visar var den nya vägen kommer att gå.

Aktuellt i projektet

Vårt arbete med att ansluta den nya vägen till den befintliga är påbörjat i båda ändar. Vårt anslutningsarbete pågår mellan vecka 16 och 28. Det innebär att det tidvis kommer vara begränsad framkomlighet i form av nedsatt hastighet och tidvis kommer även ett körfält att stängas av. När vi genomför våra arbeten påverkar det dig i din vardag, vi hoppas att du har överseende med det. Det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt. Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö.

Prästgårdsbäcken är flyttad. Och vi har byggt samtliga fyra broar som ingår i projektet. 

Vi monterar även viltstängsel längs med sträckan och vi kommer inom kort att börja bygga färister. Vid anslutningarna bygger vi även lokalväg samt gång- och cykelväg.

Vi ber om att alla ni som är ute och vandrar i terrängen intill vägbygget respekterar avspärrningarna.