Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto på den nya väg 210 samt den intilliggande gång- och cykelvägen

Nu är nya väg 210 klar

Vårt arbete med nya väg 210 mellan Evertsholm och Söderköping har gått bra, och vi är nu klara med våra arbeten. Det är cirka 1,5 månad tidigare än vår ursprungliga tidplan. Vägen får dock inte sin nya hastighet förrän i juli.

Arbetet med att bygga om väg 210 mellan Evertsholm och E22 i Söderköping började sommaren 2020. Vi har byggt 200 meter ny väg, och i 1,5 km har vi byggt om tidigare väg 210 för att öka trafiksäkerheten.

De oskyddade trafikanterna har fått en ny gång- och cykelport under väg 210 i närheten av Evertsholm. Den porten gör att även cyklister och fotgängare säkert kan ta sig från ena sidan vägen till den andra på ett säkert sätt. Det ska vara säkert i trafiken även om du inte sitter i en bil.

Tack för ert tålamod!

Vi har även byggt en tillfällig gång- och cykelväg som går hela vägen fram till Söderköping. Den kommer att kunna användas fram till dess att vi börjar bygga E22, Förbifart Söderköping.

– Projektet har flutit på bra sedan vi började förra sommaren. Och jag och alla med mig som arbetat i projektet vi vill passa på att tacka alla trafikanter och närboende för deras tålamod under byggtiden, säger projektledare Malin Nino.

Hastigheten ändras den 7 juli

Eftersom vägen är färdig före tidplan kommer den nuvarande hastigheten på vägen, 70 km/timmen, att gälla fram till den 7 juli. Därefter kommer vi att avtäcka de nya hastighetsskyltarna, 80 km/timmen.