Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya väg 210 växer fram – i augusti är vi klara

Trafiken åker på delar av den nya väg 210 mellan Evertsholm och Söderköping. Och vi bygger om den gamla vägen för att den ska fortsätta sitt nya liv som gång- och cykelväg.

Den nya gång- och cykelporten mellan Perstorp och Varbyhagen, i den västra delen av projektet, blev klar i höstas. Den är dock inte öppen för trafik, utan öppnas i sommar.

Nu under vintern och våren kommer vi att bygga färdigt den sista delen av nya vägen. Vi arbetar även med avvattning och dikena intill vägen. Vi kommer även att börja bygga den tillfälliga gång- och cykelvägen som kommer att gå hela vägen fram till Söderköping. Gång- och cykelvägen kommer att kunna användas fram till dess att vi börjar bygga E22, Förbifart Söderköping.

När asfaltverken öppnar i vår kommer vi att asfaltera resten av vägen strax öster om Hällberga och mot Söderköping samt asfaltering av gång- och cykelvägen.

Vi räknar med att vara helt klara med den nya vägen i augusti, 2021. De sista arbetena vi gör är att fixa till vägslänterna, måla väglinjer samt att sätta upp skyltar.