Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 212, Valdemarsvik, broreparation

Från mitten av maj fram till mitten av juli reparerar vi den 130 meter långa kulverten som ligger under väg 212, Storgatan, i Valdemarsvik.

Den 130 meter långa kulverten som ligger under Storgatan mellan kommunhuset och funkishuset, där bland annat biblioteket ligger, är i dåligt skick och behöver bytas.

För att göra arbetet på ett säkert sätt stänger vi av väg 815 och 212 under två olika etapper av vårt arbete. Även oskyddade trafikanter, fotgängare och cyklister, påverkas av vårt arbete.

Under hela arbetet kommer väg 815 att vara avstängd, och all trafiken leds om via Kyrkogatan. Och under tre veckor kommer vi behöva stänga av Storgatan (väg 212) leds all trafik om via väg 806, Järnvägsgatan och Storgatan. När det är klart vilka veckor vi stänger av väg 212 informerar vi om det här på webbsidan.

Vi ber er vara uppmärksamma på och följa skyltningen i anslutning till vägarbetsplatsen.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas att på överseende med den förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Vi räknar med att vara klara i mitten av juli.

Vad ska vi göra?

Vi kommer först torrlägga kulverten, sedan börjar vi schakta bort stora mängder jord och sten för att komma ner till den gamla kulverten, sedan lyfter vi bort den i etapper med början intill kommunhuset och i riktning mot Funkishuset.

Därefter lägger vi dit den nya vägtrumman, som kommer i 20-metersdelar, och fyller igen det stora hål som skapats i vägen. Till sist lägger vi ny asfalt och målar nya linjer.