Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägen går över ett backkrön
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förbifart: Vi planerar för en ny väg förbi Linghem

Förbifarten kommer att ansluta till den nya infarten och bron som planeras i norr och sedan till väg 757 söder om Linghem.

Arbetet i Linghem är uppdelat i två vägplaner som drivs parallellt. En vägplan för den nya bron och en vägplan för den nya vägen. Anledning är att vi inte vill tappa fart i pågående vägplan med den nya bron.

Vägplanen för den nya vägen beräknas lämnas in till planprövning under våren 2019, alltså drygt ett halvår efter att vägplanen för den nya bron lämnats in. Målsättningen är dock att båda objekten skall byggas parallellt och invigas samtligt vintern 2020/2021.

Just nu är vi inne i en intensiv period med att färdigställa samrådshandlingen och vägplanen för den nya bron. Vägplanen kommer att ställas utför granskning under april. I samband med granskningspersioden bjuder Trafikverket och Linköpings kommun in till öppet hus i Linghem för att presentera vägplanen för den nya bron och informera om den nya vägen.