Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi moderniserar järnvägsbron över E4:an i Norrköpings kommun

Enkelspårsbroarna i 3D

Vi moderniserar järnvägsbron över E4:an

Järnvägsbron för Södra stambanan över E4:an mellan Åby och Norrköping, är gammal och sliten. Därför moderniserar vi den. Vi ersätter bron med två nya enkelspårsbroar. Självklart påverkar det här trafiken på E4:an.

För att Sverige ska fortsätta att utvecklas måste järnvägen rustas, moderniseras och byggas ut. När vi bygger ut, knyts landet ihop. Och det blir lättare att pendla, studera och arbeta och ger möjlighet till fler godstransporter på järnväg. 

Den befintliga järnvägsbron som går över E4:an och som ligger mellan Åby och Norrköping är viktig för både person- och godstrafik på Södra stambanan. Bland annat är det den enda vägen för tungtransporter ut mot Norrköpings hamn. 

ättetorpsbron_översikt_150dpi_v2_750x750px.jpg

Så här påverkas trafiken

För att modernisera järnvägsbron över E4:an behöver vi smalna av körfält och sänka hastigheten. Hastigheten sänks från 110 till 70 km/timmen på en sträcka på 300 meter. Resan kommer att ta längre tid än vanligt. Planera din resa och starta i god tid!

Torsdag-söndag den 10-13 oktober börjar våra förberedande arbeten, och även dessa arbeten påverkar din vardag. Det innebär att vi sätter ut fasta hinder på E4 som kommer att begränsa framkomligheten. Det är extra viktigt att extra breda transporter ser över sitt behov av dispens under denna tid.

Från måndagen den 14 oktober till den 1 april 2020 kommer det endast att vara ett körfält öppet för trafik i södergående riktning mot Linköping. Båda körfälten i norrgående färdriktning, mot Stockholm, kommer att vara öppna med trafik men kommer vara smalare än normalt.

Uppdaterad och lättillgänglig trafikinformation är en viktig del i en smidig vardag. Här hittar du den senaste trafikinformationen.

Nya broar på plats 2020

Sommaren 2020 kopplar vi in två nya enkelspårsbroar och river den gamla järnvägsbron i Norrköpings kommun. Arbetet ska vara klart december 2020.

När vi rivit bron och kopplat in de två nya i december 2020 kommer både person- och godstrafik att komma fram smidigt, grönt och tryggt.

ättetorpsbron_översikt_750x750px.jpg