Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Representanter svarar på besökarnas frågor under samrådsmötet
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Många markägare på plats i Robertsfors

Vid det första samrådsmötet för delen genom Robertsfors kommun den 13 juni var det många som passade på att kika förbi och lyssna, ställa frågor och ta del av material.

Trafikverket visade järnvägskorridoren och några förslag till sträckning inom Robertsfors kommun med fokus på passage genom Robertsfors, Bygdeå och Ånäset i det här skedet. (Presentationen och kartor från finner du under fliken Dokument i högermenyn).

- Vi är oerhört glada att så många tog sig tid att komma, säger Helena Westberg, projektledare. Att beskriva på plats för uppåt 300 personer och bemöta frågor och synpunkter är väldigt viktigt för oss i det här tidiga skedet. Vi kommer att återkommma till Robertsfors kommun nästa vinter/vår för ett nytt samråd då vi har mer preciserade förslag till linjestäckning klar. Vi tackar för den positiva responsen så här långt och nu ser vi fram emot att ta del av ytterligare synpunkter.

Helena Westberg och Karin Ahnqvist vid kartan över korridoren
Här syns Helena Westberg och Karin Ahnqvist, kommunchef i Robertsfors.

Så här gör du för att lämna in synpunkter:
Skicka till Trafikverket, Ärendemottagningen, Stora projekt Norrbotniabanan, Box 810, 781 28 Borlänge senast den 28 juni 2017, eller via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se. Ange ärendenummer TRV 2016/111959. Inlämnade synpunkter diarieförs och blir därmed offentliga.