Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två unga kvinnor går uppför en trappa med resväskor.

Robertsfors, Norrbotniabanan

Norrbotniabanan inom Robertsfors kommun sträcker sig från Gryssjön i söder till Ytterbyn i norr till kommungränsen mot Skellefteå. Järnvägssträckningen är uppdelad på två järnvägsplaner, Gryssjön–Robertfors samt Robertsfors–Ytterbyn.

Norrbotniabanans järnvägssträckning genom Robertsfors kommun är 53 kilometer och består av två järnvägsplaner: Gryssjön-Robertsfors och Robertsfors-Ytterbyn. I Robertsfors planerar vi för en regionaltågsstation.

Handlingarna för de två järnvägsplanerna inom Robertsfors kommun hittar du i menyn under Dokument, eller via länkrutan längre ner på den här sidan.

Gryssjön-Robertsfors, JP03

Järnvägsplan, JP03, sträcker sig från kommungränsen mot Umeå, Gryssjön och upp till Robertsfors. Arbetet med järnvägsplanen pågår och i december 2019 presenterade vi vårt förslag till järnvägslinje vid ett samråd. Under våren 2021 ställdes järnvägsplanen ut på granskning.

Robertsfors-Ytterbyn, JP04

Järnvägsplan, JP04, sträcker sig från Robertsfors och upp till Ytterbyn och kommungränsen till Skellefteå. I Robertsfors planerar vi för att bygga en regionaltågstation. Järnvägsplanen var ute på granskning i slutet av 2020.