Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågresenärer som tittar ut genom fönstret.

Samråd Dåva-Gryssjön

Nu är det äntligen dags för samråd för Norrbotniabanan och sträckan Dåva-Gryssjön. Vi kan tyvärr inte vara på plats i Sävar denna gång på grund av covid-19. Samrådet genomförs som planerat fast nu helt digitalt.

Handlingar

Här på webben har vi samlat alla handlingar som vi skulle presenterat på samrådsmötet. De finns under Dokument, Dåva-Gryssjön.

  • En filmad presentation av mötet hittar du längst ner på sidan.

I vårt samrådsmaterialet visar vi hur järnvägen kommer se ut i ett planförslag på hela sträckan. Vi visar bland annat den nya tågstationens placering i Sävar, förslag på ersättningsvägar, nya ekodukter samt ombyggnaden av E4 och trafikplatserna i Sävar. Vi beskriver också påverkan på miljön. I materialet finns även information om hur mark- och fastighetsfrågor hanteras i planen.

Allt material finns även på biblioteket i Sävar och Trafikverkets kontor i Umeå (Storgatan 60) samt Väven, Kommunhörnan, plan 3 vid Kulturreceptionen.

Synpunkter

Fram till den 22 april 2020 kan du lämna synpunkter på vårt förslag, via webbformuläret eller e-post, investeringsprojekt@trafikverket.se.

Vill du skriva brev gör du det till: Trafikverket, Ärendemottagningen, Stora projekt Norrbotniabanan, Box 810, 781 28 Borlänge. Ange alltid ärendenummer TRV 2017/4509.

Kontakt

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss i projektet. 

  • Marie Eriksson, projektledare, telefon: 010-123 74 56
  • Pär Fleuron, projekterinsledare, telefon: 070-213 62 69
  • Joakim Björnehall, fastighet & avtal, telefon: 010-123 28 35