Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samtal mellan anställda.

Jobba hos oss i projekt Norrbotniabanan

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Projekt Norrbotniabanan söker ständigt nya medarbetare.

Hos oss på Trafikverket hittar du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. I projekt Norrbotniabanan arbetar du med helheten – från planering, projektering och byggnation till färdig järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar. 

Norrbotniabanan – Sveriges nya järnväg

Norrbotniabanan är en planerad kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå som ger möjlighet till flera positiva samhällsutvecklingseffekter. Norrbotniabanan ska förstärka godstrafiken i landet och möjliggöra persontrafik mellan norrlandskustens städer. Vi arbetar just nu i alla skeden, planering, projektering och byggnation. Under 2020 kommer några av de stora entreprenaderna för den första sträckan vid Umeå att påbörjas.