Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fullsatt samråd i Övre Bäck

Onsdag den 28 november kallade Trafikverket till samråd i Övre Bäck för Norrbotniabanans sträckning Ytterbyn-Grandbodarna.

Intresset var stort när Trafikverket kallade till samråd för Norrbotniabanans järnvägsplan, sträckan Ytterbyn-Grandbodarna. Över 100 fastighetsägare kom till Övre Bäck för att lyssna när Trafikverket och ÅF berättade om vart den tänkta järnvägen ska dras, vilka ersättningsvägar som behöver byggas samt vilka miljökonsekvenser detta medför under och efter bygget av Norrbotniabanan.

– För oss som jobbar med järnvägsplanen känns det roligt att det är många som kommer på våra samråd och delar med sig av sina tankar och synpunkter kring både järnvägen och vägarna kring järnvägen. Det är ett stort engagemang och de allra flesta vill så klart veta hur Norrbotniabanan kommer att påverka dem, säger Maria Erlandsson, projektledare på Trafikverket.

Allt material från samrådsmötet hittar du under Dokument Skellefteå

Markåtkomst och ersättningar

Trafikverket och ÅF.
Trafikverkets markförhandlare Hans Stöckel och Emma Will tillsammans med Tomas Gustafsson, ÅF (mitten)

Arbetet med att ta fram en järnvägsplan tar lång tid och de som bor nära järnvägen har en särskilt utsatt situation. På sidan Frågor och svar kan du läsa mer om fastigheter, markåtkomst och ersättningar. Du kan även kontakta Trafikverkets markförhandlare som kan bistå med att hitta lösningar i de fall Norrbotniabanans tänkta sträckning påverkar din fastighet.

Synpunkter

Vill du lämna synpunkter skickar du dem via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se eller:

Trafikverket
Ärendemottagningen
Stora projekt Norrbotniabanan
Box 810, 781 28 Borlänge

Ange ärendenummer TRV 2016/112561. Inlämnade synpunkter diarieförs och vi vill ha dem senast den 14 december 2018.