Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tåg i vinterlandskap på räls.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu ställer vi ut järnvägsplanen för granskning

Trafikverket har tagit fram en järnvägsplan för Norrbotniabanan, sträckan Ytterbyn-Grandbodarna som vi nu ställer ut för granskning.

Järnvägsplanen, JP05 sträcker sig från kommungränsen mot Robertsfors, Ytterbyn och upp till Grandbodarna i Skellefteå kommun. Järnvägsplanen omfattar järnvägens sträckning, förändringar av ett antal allmänna vägar och en miljökonsekvensbeskrivning.

Maria Erlandsson, projektledare Trafikverket.
Maria Erlandsson, projektledare Trafikverket. 

– Det känns skönt att Länsstyrelsen har godkänt vår miljökonsekvensbeskrivning och att vi nu kan ställa ut järnvägsplanen för granskning. För projektet är det här en milstolpe och vi är ytterligare ett steg närmare för att kunna skicka in järnvägsplanen för fastställelse, säger Maria Erlandsson, projektledare Trafikverket.

Granskningsperioden är öppen från den 9 december till 21 januari 2020. Delar av handlingarna finns på sidan Dokument och Skellefteå, Ytterbyn-Grandbodarna

Öppet hus 2020

Vi vill gärna höra vad du tycker om vårt förslag till järnvägsplan med allmän väg och bjuder därför in till öppet hus i Bureå. Där får du tillfälle att ställa frågor och samtala om Norrbotniabanan och järnvägen genom Skellefteå kommun.

Tid: Torsdag 16 januari 2020, kl.16.00-18.00
Plats: Café Träffpunkten, Norra Ågatan 1, Bureå

Synpunkter skickas till

Trafikverket, Ärendemottagningen, Stora Projekt Norrbotniabanan, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post: investeringsprojekt@trafikverket.se. Senast den 21 januari 2020 vill vi ha dina synpunkter och ange ärendenummer TRV 2016/112561.

Underlag

Granskningshandlingarna finns tillgängliga på följande platser från den 9 december 2019 till 21 januari 2020:

  • Biblioteket i Bureå, Norra Ågatan 1, Bureå
  • Stadshuset Skellefteå kommun, Trädgårdsgatan 6, Skellefteå
  • Trafikverket Region Nord, Sundsbacken 2-4, Luleå

Karta JP05