Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågperrong.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägsplanen via Bureå klar för granskning

Trafikverket har tagit fram en järnvägsplan för Norrbotniabanan, sträckan Grandbodarna-Södra Tuvan, via Bureå, som vi nu ställer ut för granskning.

Järnvägsplan, JP06, sträcker sig norrut från Grandbodarna,  via Bureå vidare upp till Södra Tuvan. I Bureå planerar vi för att bygga en regionaltågsstation. Planen omfattar järnvägens sträckning, förändringar av ett antal allmänna vägar  och en miljökonsekvensbeskrivning.

Maria Erlandsson, projektledare 

– Det känns roligt att vi nu äntligen kan presentera en färdig järnvägsplan för Norrbotniabanans sträcka Grandbodarna-Södra Tuvan. Från den 7 september till 10 november är granskningsperioden öppen och vi kommer att finnas tillgängliga under hela perioden för att svara på frågor om järnvägsplanen, säger Maria Erlandsson, projektledare Trafikverket.

Granskningshandlingarna hittar du på sidan Dokument och Skellefteå, Grandbodarna-Södra Tuvan.

Boka tid för samtal

Vi kommer att finnas på plats i Bureå för  att svara på frågor om järnvägsplanen. På grund av den pågående pandemin kommer vi att begränsa antalet besökare på plats i lokalen. Kom och träffa oss på plats genom att boka tid med oss på telefon 010-123 57 35.

Tid: Tisdag 22 september 2020, kl. 16.00-21.00 (boka tid enligt ovan)
Plats: Café Träffpunkten, Norra Ågatan 1, Bureå 

Synpunkter skickas till

Trafikverket, Ärendemottagningen, Stora Projekt Norrbotniabanan, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post: investeringsprojekt@trafikverket.se. Senast den 10 november 2020 vill vi ha dina synpunkter och ange ärendenummer TRV 2016/112563.

Underlag

Granskningshandlingarna finns tillgängliga på följande platser från den 7 september till 10 november 2020:

  • Biblioteket i Bureå, Norra Ågatan 1, Bureå
  • Stadshuset Skellefteå kommun, Trädgårdsgatan 6, Skellefteå
  • Trafikverket Region Nord, Sundsbacken 2-4, Luleå