Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stora fordon på ett bygge.

Nu börjar bygget av Norrbotniabanan

Nu startar byggnationerna av den första sträckan av Norrbotniabanan på allvar. Vi kommer därför stänga av vissa vägar på I20-området i Umeå.

Från och med onsdag den 2 september kommer ett antal vägar på I20-området i Umeå att stängas av för att fungera som byggvägar. Vissa vägar kommer att tas bort helt och helt nya byggvägar kommer att uppföras i området (se karta nedan). Avstängningarna och de tillfälliga vägarna kommer att nyttjas under hela byggtiden.

Avstängningen gör vi för att kunna jobba effektivt och säkert. Ett projekt som detta kräver många tunga transporter och just säkerheten för oss som jobbar och de som vistas i området kommer alltid att vara det viktigaste. Schakterna kommer att pågå med stora maskiner i 12-timmars skift och 7 dagar i veckan. 

Vi är medvetna att bygget stökar till det för dig som brukar vistats i området. År 2024 kommer Norrbotniabanans första sträckan, Umeå-Dåva, vara öppen för tågtrafik.

Karta över I20-området

Stor-karta_I20.jpg