Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Säkerheten framför allt

Säkerheten är alltid en prioriterad och viktig fråga för oss i Trafikverket. Vi vill att alla ska komma hem oskadda efter en dag på jobbet.

Tillsammans med bygg- och anläggningsbranschen lyfter vi årligen frågan om säkerhet och vikten av att vi tillsammans arbetar för att minska antalet skadade eller omkomna på våra arbetsplatser. 

I år samordnades säkerhetspushen av föreningen Håll Nollan. Det var många olika organisationer och projekt som genomförde en manifestation för säkerheten. I år var ambitionen att hela kedjan av leverantörer skulle involveras, från underleverantörer till byggherrar. Alla i hela kedjan bidrar till säkra arbetsplatser.

Richard Österbacka, projektledare Trafikverket. 

I projekt Norrbotniabanan samlades vi hos vår entreprenör, Veidekke Entreprenad AB, för en sammankomst där vi pratade om vikten av säkra arbetsplatser och särskilt på våra byggarbetsplatser där miljön är extra krävande.

– Säkerheten kommer alltid först. Vi har tillsammans ett gemensamt ansvar för att se till att alla kommer hem efter dagens slut, sa Richard Österbacka, projektledare Trafikverket.

Nollvisionen är ledstjärnan i allt vårt säkerhetsarbete och här kan du läsa mer om vårt arbete med arbetsmiljö, hälsa och säkerhet.