Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tåg som i hög hastighet passera vid en sjö.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Första järnvägsplanen i Robertsfors klar för granskning

Trafikverket har tagit fram en järnvägsplan för Norrbotniabanan, sträckan Robertsfors-Ytterbyn, som vi nu ställer ut för granskning.

Järnvägsplan, JP04, sträcker sig norrut från Robertsfors via Ånäset och vidare upp till Ytterbyn och kommungränsen mot Skellefteå. Planen omfattar järnvägens sträckning, förändringar av ett antal allmänna vägar och en miljökonsekvensbeskrivning.

Helena Westberg, projektledare Trafikverket 

– Det känns roligt att vi nu äntligen kan presentera en färdig järnvägsplan för Norrbotniabanans sträcka Robertsfors-Ytterbyn. Från den 13 november till 20 december är granskningsperioden öppen och vi kommer att finnas tillgängliga under hela perioden för att svara på frågor om järnvägsplanen, säger Helena Westberg, projektledare Trafikverket.

Granskningshandlingarna hittar du på webbsidan Dokument och Robertsfors-Ytterbyn.

Genomgång av planförslag

På grund av den pågående pandemin har vi inte möjlighet att finnas på plats i Ånäset för att svara på frågor. Önskas en genomgång av planförslaget kan vi erbjuda möte via telefon/videolänk. För bokning av tid kontakta Carina Dean, fastighet och avtal på telefon 010-123 57 35.

Synpunkter skickas till

Trafikverket, Ärendemottagningen, Stora Projekt Norrbotniabanan, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post: investeringsprojekt@trafikverket.se. Senast den 20 december 2020 vill vi ha dina synpunkter och ange ärendenummer TRV 2016/111965.

Underlag

Granskningshandlingarna finns även tillgängliga, från den 13 november till 20 december 2020, på:

  • Ånäsets bibliotek, Skolgatan 17, Ånäset
  • Robertsfors bibliotek, Skolgatan 6, Robertsfors
  • Robertsfors kommunhus, Storgatan 13, Robertsfors
  • Trafikverket, Storgatan 60, Umeå.