Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Sista järnvägsplanen i Robertsfors klar för granskning

Trafikverket har tagit fram en järnvägsplan för Norrbotniabanan, sträckan Gryssjön-Robertsfors, som vi nu ställer ut för granskning. Järnvägsplanen, JP03, sträcker sig norrut från kommungränsen mot Umeå till norr om Robertsfors samhälle.

– Det känns roligt att vi nu äntligen kan presentera en färdig järnvägsplan för Norrbotniabanans sträcka Gryssjön-Robertsfors. Från den 29 mars till 4 maj är granskningsperioden öppen och vi kommer att finnas tillgängliga för att svara på frågor om järnvägsplanen, säger Helena Westberg, projektledare Trafikverket.

I planen presenteras regionaltågsstationens placering i centrala Robertsfors. Även järnvägens sträckning, förändringar av allmän väg och en miljökonsekvensbeskrivning presenteras. Vi visar också upp planen för den landskapsbro som kommer att byggas från Rickleån och över golfbanan.

Genomgång av planförslag

På grund av den pågående pandemin har vi inte möjlighet att finnas på plats i Robertsfors för att svara på frågor. Önskas en genomgång av planförslaget erbjuder vi en genomgång av planförslaget via telefon/videolänk kl.13-18 följande datum: 13, 14, 19 och 20 april 2021. För bokning av tid, kontakta Carina Dean på telefon 010-123 57 35.

Underlag

Granskningshandlingarna finns tillgängliga, från den 29 mars till 4 maj 2021 här på webbplatsen under Dokument. De finns även fysiska exemplar på följande platser:

  • Robertsfors bibliotek, Skolgatan 6, Robertsfors
  • Robertsfors kommunhus, Storgatan 13, Robertsfors
  • Bygdeås bibliotek, Kyrkvägen 5, Bygdeå
  • Trafikverket, Storgatan 60, Umeå

Synpunkter skickas till

Trafikverket, Ärendemottagningen, Stora Projekt Norrbotniabanan, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post: investeringsprojekt@trafikverket.se. Senast den 4 maj 2021 vill vi ha dina synpunkter och ange ärendenummer TRV 2016/111963.

Annons från dagstidningarna finns här (pdf-fil, 378 kB)