Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Godkänd miljökonsekvensbeskrivning för Dåva-Gryssjön

Länsstyrelsen har godkänt miljökonsekvensbeskrivningen för sträckan Dåva-Gryssjön. Det här innebär att vi inom kort kan ställa ut järnvägsplanen för granskning.

Som en del i arbetet med att ta fram järnvägsplaner för Norrbotniabanan ska Trafikverket beskriva hur den nya järnvägen kommer påverka miljön, det vill säga dess konsekvenser på landskap, djurliv, naturmiljö och kulturmiljö. Allt detta beskrivs i en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) som Länsstyrelsen nu har godkänt.

- Att miljökonsekvensbeskrivningen för Dåva-Gryssjön har blivit godkänd är verkligen glädjande. Det är en viktig milstolpe. Nu kommer vi att kunna ställa ut järnvägsplanen för granskning inom kort, berättar Marie Eriksson, projektledare Trafikverket.

Trafikverket kommer att ställa ut järnvägsplanen för Dåva-Gryssjön för granskning. Vid granskning har allmänheten, enskilda fastighetsägare, berörda organisationer och myndigheter möjlighet att lämna skriftliga synpunkter på järnvägsplanen. Alla inkomna yttranden kommer därefter att sammanställas och bemötas i ett granskningsutlåtande.

Godkännande av miljökonsekvensbeskrivning (pdf-fil, 234 kB)