Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Planen för Dåva-Gryssjön ska granskas

Trafikverket har tagit fram en järnvägsplan för Norrbotniabanan, sträckan Dåva - Gryssjön, som vi nu ställer ut för granskning. Från 10 maj till 14 juni 2021 finns planen tillgänglig för allmänheten.

-   Efter några års utredande av olika järnvägsträcknigar, samtal, dialog med fastighetsägare, Sävarbor, kommunen med flera kan vi nu presentera vårt slutliga förslag till hur järnvägen, vägar med mera ska bli. Sedan samrådet i mars 2020 har planen kompletterats med en miljökonsekvensbeskrivning och med fler detaljer kring lösningar för bland annat omkringliggande vägar och bulleråtgärder, säger Marie Eriksson, projektledare vid Trafikverket.

Planen som omfattar järnvägens sträckning, förändringar av ett antal allmänna vägar och en miljökonsekvensbeskrivning finns från och med måndag 10 maj tillgänglig på Trafikverkets webbplats. Tryckta versioner finns bland annat på Trafikverkets kontor i Umeå och på Umeå kommun.

- Den här granskningen är det sista steget innan planen kan göras klar för att fastställas. Under granskningstiden finns möjlighet att lämna in sina skriftliga synpunkter, men på grund av den pågående pandemin har vi dessvärre inte möjlighet att finnas på plats för att svara på frågor. Vi erbjuder även en genomgång av planförslaget via telefon eller videolänk säger Marie Eriksson, projektledare Trafikverket.

Senast den 14 juni ska synpunkter ha inkommit till Trafikverket.

Annonslänk (pdf-fil, 418 kB)