Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två tåg passerar varandra på väg mot en stad.

Järnvägsplanen för sträckan Södra Tuvan–Skellefteå C klar för granskning

Trafikverket har tagit fram en järnvägsplan för Norrbotniabanan, sträckan Södra Tuvan–Skellefteå C, som vi nu ställer ut för granskning. Planen finns tillgänglig för allmänheten under hela granskningsperioden, från den 10 juni till den 16 juli.

 – Planen startar i Södra Tuvan, passerar över Skellefte älv där en ny bro planeras och fortsätter in mot Risön. I höjd med Morön ansluter den nya järnvägen till Skellefteåbanans befintliga sträckning och fortsätter in mot Skellefteå C, där ett nytt resecentrum planeras tillsammans med Skellefteå kommun. Det känns extra kul att kunna presentera en plan som berör så pass många människor, säger Maria Erlandsson, projektledare vid Trafikverket.

I planen presenteras järnvägens sträckning, förändringar av ett antal vägar och en miljökonsekvensbeskrivning. På grund av den pågående pandemin har vi dessvärre inte möjlighet att finnas på plats för att svara på frågor, men under hela granskningstiden finns möjlighet att lämna in skriftliga synpunkter.

Underlag

Granskningshandlingarna finns tillgängliga, från den 10 juni till 16 juli 2021 här på webbplatsen på sidan Dokument under fliken Södra Tuvan–Skellefteå C. Det finns även fysiska exemplar på följande platser:

  • Stadshuset, Skellefteå kommun, Trädgårdsgatan 6, Skellefteå
  • Trafikverket, Sundsbacken 2–4, Luleå

Synpunkter skickas till

Trafikverket, Ärendemottagningen, Stora Projekt Norrbotniabanan, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post. Senast den 16 juli 2021 vill vi ha dina synpunkter. Ange ärendenummer TRV 2016/112566.

Annons från dagstidningar finns här (pdf-fil, 256 KB)