Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Personer går på en tågperrong.

Projekteringsuppdrag tilldelat för nästa etapp av Norrbotniabanan

Trafikverket har tilldelat uppdraget att projektera Norrbotniabanan längs sträckan Norra Tuvan–Skellefteå C. Uppdraget innefattar att detaljplanera samt att ta fram bygghandlingar för sträckan.

– Det känns verkligen spännande att nå denna milstolpe för arbetet med Norrbotniabanan. Att projektera järnväg i stadsmiljö är ett viktigt uppdrag, och det är angeläget att arbetet genomförs med så liten påverkan på trafik, miljö och omgivning som möjligt. Vi har fått in många bra anbud och det är grundlig process som har lett fram till att valet har fallit på Sweco. Nu ser vi fram emot det kommande samarbetet och att påbörja den här etappen av Norrbotniabanan, säger Tomas Tossavainen, projektledare vid Trafikverket.

Arbetet med att ta fram bygghandlingar beräknas pågå fram till 2024. Därefter fortsätter Swecos uppdrag med rådgivning under återstoden av projektet.

Här hittar du mer information om arbetet med Norrbotniabanan i Skellefteå.