Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

IP-transmission ger snabbare datakommunikation

Åtgärder inför Nationellt tågledningssystem

I takt med att tågtrafiken ökar, så växer behovet av snabba signaler. Trafikverket satsar därför på att bygga om kommunikationen mellan trafikcentralerna och ställverken.

In med det nya och ut med det gamla

Snabba signaler är ett måste i en framtid med ett ökat tryck på tågtrafiken. Med ett nytt trafikledningssystem Nationell tågledning (NTL) ska trafikledning uppnå ett likartat arbetssätt över hela landet. En av förutsättningarna för att driftsätta NTL är att det finns ett snabbt och gemensamt datanät mellan trafikcentralerna och driftplatserna. Detta för att få en bättre överblick, mer flexibilitet, effektivare styrning och övervakning.

Vi förbereder för NTL

Därför pågår två förberedande projekt. I EBICOS 900 och TMS EBICOS monterar vi in nya IP-kort för att uppgradera tågssystemets transmissionslösning till IP-transmission, vilket är en grundläggande nödvändighet för att kunna driftsätta NTL-systemet, Nationell Tågledning.

Projektet bidrar också med en transmissionslösning som möjliggör snabbare svarstider i tågledningssystemet.