Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

IT-skåp

Ny transmission Ebicos 900

I projektet ska cirka 350 nya IP-kort monteras på driftplatser som idag har gamla enheter. Varje kortbyte kräver en noggrann planering.

Nationellt upplägg för lika resultat

Med Ny transmission tågledningssystem byter vi ut gamla kommunikationssätt mot ny, snabb datakommunikation. Idag sker kommunikationen mellan trafikcentralerna och driftplatserna via modemlinjer och telekabel. Syftet med projektet är montera nya IP-kort, själva mottagare och sändare av de digitala datasignalerna. När korten är utbytta och monterade kopplas ställverken in och därefter läser vi in nya drivrutiner. På det sättet uppgraderar Trafikverket tågledningssystemets transmissionslösning till IP-transmission.

Inkoppling sker parallellt över Sverige

Totalt är det fem geografiska områden som påverkas och dessa är Ånge, Stockholm, Norrköping Göteborg och Malmö. Kortbyte och inkoppling sker parallellt över hela Sverige. Totalt räknar vi med fler än 45 inkopplingstillfällen. För att undvika störningar i tågtrafiken kommer våra förberedelser och byte av IP-kort att ske nattetid.