Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Jordbruksmark intill järnvägsspår
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Samråd i Linköping, Bäckeby-Tallboda

Nu bjuder vi in till samråd/öppet hus för att informera om vårt förslag till spårlinje i järnvägsplanen för delsträckan Bäckeby-Tallboda i Linköpings kommun.

Trafikverket Region Öst planerar för projekt Ostlänken, en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Järna och Linköping. Just nu arbetar vi med att ta fram järnvägsplaner som kommer att visa var Ostlänken ska placeras och hur den kan byggas. Som ett komplement till våra egna undersökningar är det viktigt för oss att få ta del av synpunkter och kunskap från er som bor och verkar i närområdet.

Tid: 7 november klockan 17-20

Plats: Församlingsgården i Linghem, Svaltingvägen 1

På samrådet ger vi korta presentationer av projektet en gång i timmen med start klockan 17.15. Dessutom har vi ett antal bemannade stationer där du kan ställa frågor och framföra synpunkter. Samrådsmaterialet som består av ett antal kartor finns tillgängligt här på Trafikverkets webbplats och finns även tillgängligt i Trafikverkets reception på Brigadgatan 12, Linköping eller hos Linköpings kommun Drottninggatan 45, Linköping.

Synpunkter från just detta samråd lämnas senast 24 november, för att Trafikverket ska kunna gå vidare i arbetet med att precisera linjedragningen. Därutöver går det bra att när som helst lämna synpunkter på samrådsmaterialet via brev till: Trafikverket, Ärendemottagningen, Region Öst, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post ange diarienummer: TRV 2014/72088 för delen Bäckeby-Tallboda.