Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

3D illustration av Nyköpings nya resecentrum.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tyck till om Nyköpings resecentrum!

Nyköpings kommun bjuder in till Öppet hus den 23 maj, för att ge dig tillfälle att tycka till om det bearbetade förslaget till detaljplan för Nyköpings nya resecentrum. Trafikverket är på plats för att svara på dina frågor.

Nyköpings resecentrum är tänkt att ligga vid bangården där järnvägsstationen ligger i dag, och byggnationen planeras starta 2022.

Trafikverkets projektledare Jonas Nimfelt är plats den 23 maj för att svara på dina frågor om den planerade höghastighetsjärnvägen Ostlänken, den bibana som går genom Nyköpings tätort samt resecentrumet som anläggs i Nyköping. Trafikverket ansvarar för spår, plattformar, plattformsförbindelser samt entrébyggnaderna inom resecentrum.

När arbetet med Nyköpings resecentrum är klart ska det vara enklare för dig som bor och verkar i Nyköping att byta mellan tåg, buss, cykel och bil. Resecentret är en viktig del i planeringen av höghastighetsjärnvägen Ostlänken. Ostlänken bidrar till att ge människor större möjlighet att bo, arbeta och studera där de vill. När Ostlänken är på plats bidrar den till minskade restider och mer kapacitet för tätare tågtrafik. Med Ostlänken blir det även enklare att resa grönt i regionen och i landet.

Mer information hittar du på kommunens webbplats, Nu startar granskningen av detaljplanen för Nyköpings resecentrum.