Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvällsarbete på spåren
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi fortsätter att bygga vid Åby stationsområde

Vi lägger ett nytt växelpaket, helgen vecka 19

Norrköpings kommun och Trafikverket bygger tillsammans om och anpassar Åby station för anslutning till nya Kardonbanan. Under kommande helg fortsätter arbetena i och runt området. Det vi gör nu är att vi lägger ett nytt 120 meter långt växelpaket som består av fyra växlar. Växlarna kommer att sammanbindas i ett så kallat spårkryss. För dessa arbeten krävs tunga maskiner. Det kommer att vara grävmaskiner, lastbilar och spårgående maskiner som utför arbetena. Som en säkerhetsåtgärd vill vi uppmana allmänheten att inte vistas vid stationsområdet just denna helg. Vi vet att barn tycker att det är spännande med stora maskiner. Därför vill vi gärna att ni informerar era barn att hålla avstånd så att inga olyckor sker. Arbetena kommer att pågå hela Kristihimmelsfärdshelgen med start torsdag 10 maj och avslutas söndag eftermiddag 13 maj. Dessa arbeten kan för de direkt närboende uppfattas störande.

 

För att skapa utrymme för Ostlänken genom Norrköping bygger vi just nu en godsjärnväg, Kardonbanan, som ansluter hamnen på Händelö med den befintliga stambanan. Kardonbanan är ett led i Trafikverkets miljömål för en mer effektiv och miljövänligare godstransportering i Sverige. För mer information www.trafikverket.se/kardonbanan