Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

InfoRöd bakgrund med vit text,
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Östra Bravikenvägen ersätts med ny väg

Vi fortsätter arbetena med Kardonbanan på Malmölandet. Den 9 juli stängs Östra Bravikenvägen. En helt ny väg, Nya Bravikenvägen kommer att byggas och beräknas öppna 2019.

Den 9 juli stängs Östra Bravikenvägen vid korsning Östra Bravikenvägen/Västra Bravikenvägen för fortsatt arbete med järnvägen. Trafik till berörda områden sker från och med då via Lageruddsvägen som återigen är öppen för trafik. Östra Bravikenvägen kommer att ersättas av Nya Bravikenvägen som öppnar under 2019.

För att minska dammspridningen under pågående arbeten har vi behandlat ytan.

Vi tackar för visad hänsyn under vår byggperiod och de störningar vi orsakar.

För att skapa utrymme för Ostlänken genom Norrköping bygger vi just nu en godsjärnväg, Kardonbanan, som ansluter hamnen på Händelö med den befintliga stambanan. Kardonbanan är ett led i Trafikverkets miljömål för en mer effektiv och miljövänligare godstransportering i Sverige. I samband med att den nya godsjärnvägen byggs förbättrar Norrköpings kommun säkerheten och framkomligheten på Händelö och Malmölandet genom att bygga nya vägar, gång och cykelvägar. För mer information www.trafikverket.se/kardonbanan