Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Från den 19 oktober kan du köra på Östra Bravikenvägen igen

Trafikverket och Norrköpings kommun har beslutat att en breddning av Lageruddsvägen är nödvändig för att vägens ska kunna trafikeras av tunga transporter på ett säkert sätt.

Därför öppnas Östra Bravikensvägen tillfälligt från och med 19 oktober då vi omgående startar arbetet med att bredda Lageruddsvägen.

Östra Bravikenvägen ska inom en snar framtid tas bort. Detta för att Kardonbanan ska gå över området. När den permanenta avstängningen sker är ännu idag oklart.

Då vi har fått in önskemål om att hålla vägen öppen tills vägen ska stänga permanent har vi beslutat att hålla vägen öppen tillsvidare.

Arbetet med Lageruddsvägen kommer att ske i två etapper. Etapp 1 är vägen helt avstängd från Rustas infart upptill Västra Bravikenvägen och i etapp 2 öppnas utfarten mot Västra Bravikenvägen med ett körfält och enkelriktad trafik. För en säker trafikant- och arbetsmiljö sänker vi hastigheten till 50km/h dagtid (kl 06-20) på Västra Bravikenvägen från Loddbykorset till Norra änden av Kardonbron under pågående arbetsperiod. Arbetena med breddning av södra körfältet beräknas vara klara under november.

Vi tackar för visad hänsyn under vårt arbete på Malmölandet och Händelö.

Östra Bravikenvägen öppnas tillfälligt under arbetet med att bredda Lageruddsvägen. OBS, sänkt hastighet råder på Västra Bravikenvägen.