Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Banarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Information till närboende, Åby station

Arbeten och byggtrafik, helgen vecka 17 och 19

Norrköpings kommun och Trafikverket bygger tillsammans om och anpassar Åby station för anslutning till nya Kardonbanan. Nu i helgen fredag kväll till och med söndag förmiddag, vecka 17 samt helgen vecka 19 kommer omfattande arbeten att ske. Dessa arbeten kan uppfattas störande. Mycket byggtrafik kommer att finnas i området i och runt Åby Station. Det kommer att vara grävmaskiner, lastbilar och spårgående maskiner som utför dessa arbeten. Som en säkerhetsåtgärd vill vi uppmana och ber er som bor i närheten att inte vistas vid stationsområdet just denna helg. Vi vet att barn tycker att det är spännande med stora maskiner. Därför vill vi gärna att ni informerar era barn att hålla avstånd så att inga olyckor sker.

För att skapa utrymme för Ostlänken genom Norrköping bygger vi just nu en godsjärnväg, Kardonbanan, som ansluter hamnen på Händelö med den befintliga stambanan. Kardonbanan är ett led i Trafikverkets miljömål för en mer effektiv och miljövänligare godstransportering i Sverige. För mer information www.trafikverket.se/kardonbanan