Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar ett brofundament bredvid en järnväg.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Brofundament i Åby rivs

I vecka 37 rivs det sista brofundamentet i Åby, Norrköpings kommun. När vi är klara har vi helt rivit Krusenhofsbron, för att göra plats för en ny vändplan.

Vi vill störa så lite och så kort tid som möjligt. Arbetet sker nattetid mellan tisdag den 10 september och fredag den 13 september, nattetid 00-06 utan att ha någon påverkan på järnvägstrafiken. Trafikanter kommer inte att märka av arbetet. Att ta bort det gamla brofundamentet är ett omfattande arbete. Det kan dundra i området, då det är flera stora maskiner på platsen.

Ingen lekplats

Vi vet att det kan vara både intressant och roligt med stora maskiner, framförallt för barn. Ni som har barn i området får mer än gärna hjälpa oss att upplysa era barn om att det är förbjudet att beträda ett arbetsområde. Vi värnar om allas säkerhet och ber därför obehöriga att respektera förbudet. Arbetsområdet är väl synligt avspärrat.

Vi har tidigare skrivit om vad vi gör i Åby och om Krusenhofsbron. Du kan läsa dessa webbtexter som heter Efterarbeten vid Krusenhofsbron och Nu rivs Krusenhofsbron.

Trafikverket rustar upp

Sliten räls, signalsystem och kontaktledningar och broar byts ut i hela landet, för att resor och godstransporter ska bli mer pålitliga. Mer pengar går till att byta ut gamla delar, istället för att lappa och laga. Det gör att vi får en mer robust järnväg och att fler tåg kommer i tid. Vi rustar upp hela Sveriges järnväg, och banor som hanterar de viktigaste transportflödena har prioritet.

Underhållsplanen 2019-2022 redovisar effekter av planerade åtgärder på väg och järnväg