Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ostlänken på plats i Nyköping

I början av september invigdes Ostlänkens nya kontor i Nyköping. Evenemanget hade en stark prägel på nätverkande med nuvarande och kommande samarbetspartners samt på framtida arbetstillfällen.

Vid invigningen talade programchef Christian Ljungberg och Anders Sköld som är produktionsenhetschef samt Urban Granström ordförande i kommunstyrelsen i Nyköping.

Anders Sköld berättade bland annat om förberedande arbeten och projektering samt den påbörjade rekryteringen inför kommande rekrytering till byggproduktion i Nyköping. Förutom representanter från bland annat Region Sörmland, ESIC (East Sweden Infra Cluster) och länsstyrelsen var även representanter från Campus Nyköping och Arbetsförmedlingen på plats.

Kristina Braag som är sektionschef på arbetsförmedlingen var på plats tillsammans med Jesper Schönbeck som är företagsrådgivare.

– Vi ser nu möjligheter med förenklad samverkan med Trafikverket. I framtiden kommer många nya tjänster skapas i takt med att Ostlänkens arbete växer, och vi vill gärna ha en nyckelroll i Ostlänkens tillväxt. Vi håller bland annat utbildningar i maskinteknik som vi hoppas ska vara till nytta för Trafikverket och Ostlänken, säger de.