Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafiken leds om på Malmölandet och Händelö i Norrköping

Under sommaren och hösten behöver vi stänga av vissa vägar och leda om trafiken på Malmölandet och Händelö i perioder, för att fortsätta byggnationen av Kardonbanan och göra anpassningar av väganläggningarna. Här uppdaterar vi med aktuella omledningar.

Byggnationen av den nya godsjärnvägen Kardonbanan på Malmölandet och Händelö pågår för fullt och går snart in i sitt slutskede. De flesta av vägarna, gång- och cykelvägarna i området är öppna för trafik.

När vi förbättrar väg och järnväg påverkar det din vardag. Vi hoppas att du har överseende med hur du behöver anpassa din resa, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Du är välkommen att höra av dig om du har frågor eller synpunkter.

Se kartor nedan för hur trafiken leds om. Följ den orangea skyltningen på plats.

  • Hamnvägen stängs av från mitten av juli till och med början på september. Under denna period leds trafiken om via Oceangatan.
  • Lageruddsvägen stängs av i två etapper. Första etappen pågår från mitten av juli till och med början på september. Under denna period leds trafiken om via Västra Bravikenvägen och Logistikvägen. Andra etappen pågår från början på september till och med sista oktober. Under denna period leds trafiken till Holmen Timber fortsatt om via Logistikvägen. Trafiken till Rusta påverkas inte under denna etapp utan går som vanligt via Västra Bravikenvägen och Lageruddsvägen men går på en provisorisk anslutning den sista biten in till Rusta.

Så här leds trafiken om (röd markering) då Lageruddsvägen är avstängd från början på september till sista oktober:

Avstängning Lageruddsvägen etapp 2 juli 2020.png