Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna på väg till tåg- och busstation.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fastställd järnvägsplan för Nyköpings resecentrum

Nu har Trafikverkets avdelning Juridik och planprövning beslutat att fastställa järnvägsplanen för Nyköpings resecentrum. Det innebär att vi har kommit ytterligare en bit på vägen i arbetet för ett nytt, modernt resecentrum i Nyköping.

Nyköpings resecentrum är en av Ostlänkens fem järnvägsplaner inom Nyköpings kommun och är den järnvägsplan som kommit längst.

- Det nya resecentrumet blir en knutpunkt i Nyköping. Tillgängliga entrébyggnader, fler plattformar och säkrare passager under spåren ska bidra till ökad kapacitet för framtidens tågtrafik. Att järnvägsplanen nu blivit fastställd är en viktig milstolpe, säger Jonas Nimfelt, projektledare.

Fram till den 13 april 2021 är det möjligt att överklaga Trafikverkets beslut till regeringen. Det sker genom en skrivelse som skickas till Trafikverket. Mer information om hur överklagan går till finns att läsa i fastställelsebeslutet.

Om ingen överklagar beslutet vinner järnvägsplanen laga kraft och det är en förutsättning för att vi ska kunna påbörja byggnationen. Vi planerar att börja bygga resecentrum år 2022.