Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar ett sjönära boende och p-plats för båtar i Brandholmen, Nyköping.

Samråd om vattenverksamhet Nyköpings resecentrum

Nu bjuder Trafikverket och Nyköpings kommun in till avgränsningssamråd om vattenverksamhet för Nyköpings resecentrum. Här kan du ta del av samrådsunderlaget som beskriver förväntad miljöpåverkan. Du har också möjlighet att lämna synpunkter.

Nyköpings resecentrum blir ett modernt resecentrum med ökad kapacitet för framtidens tågtrafik. Här blir det enkelt att byta mellan tåg, buss, cykel och bil för att du ska kunna resa tryggt och smidigt.

För att kunna bygga vissa delar av resecentrum behöver grundvatten ledas bort under byggskedet. Det gäller Trafikverkets arbeten med Västra- och Centrala passagen samt järnvägsbroar och Nyköpings kommuns ombyggnation av Brunnsgatan och ledningsarbeten. Grundvattenbortledningen är en tillståndspliktig vattenverksamhet som prövas av mark- och miljödomstolen.

Samrådet är gemensamt för Trafikverkets och kommunens anläggningsdelar, men ligger till grund för tre olika ansökningar. Trafikverket planerar att söka tillstånd för grundvattenbortledning och infiltration i samband med byggandet av Västra- och Centrala passagen samt järnvägsbroar. Nyköpings kommun planerar att söka tillstånd för ledningsomläggning i en ansökan och ombyggnation av Brunnsgatan i en ansökan.

Ta del av samrådsunderlaget

Länk till samrådsunderlaget: 

Samrådsunderlaget finns också tillgänglig på Nyköpings kommuns webbplats (länk öppnas i nytt fönster) och i receptionen på Nyköpings stadshus, Stora torget i Nyköping.

Lämna synpunkter

Samtliga synpunkter skickas till Trafikverket och du har möjlighet att lämna synpunkter till oss på flera sätt:

Hör av dig till oss med vad du tycker. Vi önskar dina synpunkter senast den 18 oktober.