Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar en person som står vid en tågperrong och kollar i sin smarttelefon.

Lokaliseringsutredningen i Linköping går vidare med sju korridorer - välkommen till samråd!

2019 påbörjade vi en lokaliseringsutredning för att utreda var Ostlänken kan byggas genom Linköping. Nu tar utredningen ett steg vidare och väljer bort tre korridorer samt gör vissa mindre justeringar på de sju korridorer som är kvar.

Lokaliseringsutredningen i Linköping väljer nu bort tre korridorer, och gör vissa mindre justeringar på de sju korridorer som är kvar. Vi bjuder därför in allmänheten till ett digitalt samråd den 5-24 oktober, och välkomnar alla att lämna sina synpunkter.

Följ lokaliseringsutredningen i Linköping via vår interaktiva karta

Du kan följa lokaliseringsutredningen via en interaktiv karta på vår hemsida: www.trafikverket.se/ostlankenlinkoping. Den 5 oktober 2021 uppdaterade vi kartan så att du kan se vilka korridorer som valts bort och varför. Då går det även att se vilka sju korridorer som vi kommer att utreda vidare. Ta gärna del av den informationen och lämna dina synpunkter till oss - du kan vara med och påverka Sveriges nya järnväg!

Digitala samråd

På grund av pandemirestriktionerna har vi inte kunnat planera för fysiska samrådsmöten. Det har dock visat sig att våra digitala samråd har nått ut till fler personer från olika målgrupper, vilket vi ser som mycket positivt. Trafikverket fortsätter bejaka den digitala utvecklingen, men vi hoppas också på att kunna möta allmänheten vid ett fysiskt samråd vintern/våren 2022 när lokaliseringsutredningen är klar.

Lämna synpunkter

Samtliga synpunkter skickas till Trafikverket och du har möjlighet att lämna synpunkter till oss på flera sätt:

Hör av dig till oss och berätta vad du tycker. Vi önskar dina synpunkter senast den 24 oktober.