Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta med beskrivning för bygget av Kardonbanan
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Informationsträff byggstart av Kardonbanan till Händelö

Under hösten 2017 startar bygget av Kardonbanan mellan Åby och hamnen på Händelö. Med anledning av den planerade byggstarten bjuder vi in till två öppet hus med informationsmöte och samtal.

Vid informationsmötet berättar Trafikverket och Norrköpings kommun om det fortsatta arbetet med Kardonbanan och den nya godsbangården som ska byggas på Malmölandet. Under frågestunden bjuder vi på fika och du får tillfälle att föra fram dina synpunkter och möjlighet att ställa frågor.

Vi bjuder in till två öppet hus, ett för dig som är verksam och företagare i området och ett för dig som är privatperson och boende eller på annat sätt berörd av arbetet.

Verksamma och företagare hälsas varmt välkommen till Matfabriken, Hanholmsvägen 51 i Norrköping onsdagen den 19 april mellan kl. 12-16.

Privatpersoner, närboende och berörda hälsas varmt välkommen till Åbymoskolan, Sportvägen 2-4 i Åby torsdagen den 20 april mellan kl. 17-19.

Projektet genomförs tillsammans med Norrköpings kommun. Kontaktperson för Trafikverket är EvaHelena Dahl, projektledare godshantering Norrköping. EvaHelena nås på telefonnummer 010-12 42 118.

Kardonbanan, godsjärnvägen mellan Åby och Händelö, är en viktig pusselbit för att möjliggöra bygget av Ostlänken. Tillsammans med flytten av godsbangården från centrala Norrköping till Malmölandet, frigörs utrymme för både Ostlänkens spår genom Norrköping och för stadsutveckling med nya bostäder och verksamheter.