Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Cyklar som står parkerade på rad.

Linköping

Ostlänken inom Linköpings kommun sträcker sig från kommungränsen mot Norrköping vid Bäckeby fram till Steningeviadukten i centrala Linköping.

De två järnvägsplanerna är: Linköping och Bäckeby-Tallboda. Total järnvägssträcka för Ostlänken genom Linköping är ca 21 kilometer.

För den ena av planerna, den för centrala Linköping, har flera olika alternativ diskuterats. Vi har startat om arbetet och kommer genomföra en ny lokaliseringsutredning för att studera de alternativa dragningar och stationslägen som finns för centrala Linköping.

Av det skälet fokuserar vi vårt planeringsarbete till delsträckan Bäckeby-Tallboda. Arbetet med järnvägsplanen beräknas pågå 2016-2020. Under den tiden kommer vi ha flera samråd med berörda.

Dina åsikter är viktiga för oss. När det därför blir aktuellt med möten och öppna hus informerar vi på webben och i lokal dagstidning.